22 Haziran 2016 Çarşamba

Galeta unu nasıl yapılır?

Evde galeta unu yapıp şinitzel için, balık kızartmak için, köftelerinize lezzet vermek için kullanabilirsiniz. Hem de israftan kurtularak, bayat ekmeklerden faydalanarak :) Tarifini veriyorum sevgili okurlar:
Bayat ekmekleri dilimleyip, küçük küçük parçalayıp fırın kabına, tepsisine kuru olarak yerleştiriyoruz, 180 derecede hafif kızarana kadar 15,20 dakika kadar falan bırakıyoruz. Çıkartınca kuru ve sert olması gerek ama yanmamasına da dikkat edin. Fırınlanmış kurumuş ekmeklerimizi mutfak robotundan veya blendırdan geçiriyoruz veeee galeta unumuz hazır; eğer beyaz büyük parçalar varsa ve tam kurumamışsa, 10 dakika daha fırınlayıp mutfak robotundan veya blendırdan geçirme işlemini tekrarlayabilirsiniz. Zaten un haline gelmesin, büyük büyük de olur derseniz bir seferlik yapmak yeterlidir. Köfte tavuk balık yemekleriniz için lezzet vericidir, ayrıca bayat ekmekleri değerlendirmek için de çok güzel bir yöntem :) Bu arada facebook sayfama da burdan ulaşabilirsiniz. İyi günler dilerim..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder